Ole-portræt-17kontrast-pas-web

Foto: Lasse Kofod

Jeg er lydmager og -formidler. Gode lydfortællinger skaber empati ved at give os nærbilleder fra andres menneskers liv og har en sjældent styrke til at røre os.

Jeg producerer radiodokumentar, hvor jeg freelancer for 24syv Dokumentar (pt. primært som klipper), er medskaber af podcasten PodStories og har stiftet fælleskabet RadioØen. Derudover klipper jeg også udsendelser for Baglandet på P1.

Som tilrettelægger på Radio Glad, laver jeg forskellige typer taleradio i samarbejde med dygtige radiofolk med forskellige psykiske og fysiske handicap. Her arbejder jeg deltid.

Derudover er jeg medstifter af Københavns Radiobiograf, der laver kollektive lyttearrangementer i mørke biografer og i april 2016 afholdt vi vores første festival.

Jeg er board member af MIRP (Meeting for Independent Radio Producers) og underviser også i radio og podcast, bl.a. kurser for Dansk Journalistforbund. Jeg er udannet cand.mag. i Moderne Kultur og Auditiv Kultur og har siden 2009 udelukkende beskæftiget mig med produktion og formidling af lyd og radio.

Baggrunden for disse projekter er, at jeg først om fremmest er en lydnørd, der siden starten af 00’erne har været suget ind i lydens verden. Jeg optog mit badeværelses lyde på minidisc og skrev studentikose opgaver og støj og stilhed i Århus. Da jeg, året hvor blev student, hørte Skjoldhøj Arkivet blev jeg ramt af radiodokumentarens fortryllende evne. Siden dykkede jeg ned i DR’s arkiver og forelskede mig i montagegenren inden jeg selv lavede radio første gang for Klubværelset på P1. Her legede jeg også kortvarigt med montagemanden Torben Paaske i programmet Reportagen.

Facebook
Linkedin