Foto: Asta Fjeldhagen

Jeg er lydmager og -formidler. Gode lydfortællinger skaber empati ved at give os nærbilleder fra andres menneskers liv og har en sjældent styrke til at røre os.

1. januar 2018 åbnede den helt nye Designhøjskolen Højer, hvor jeg er underviser på Podcast & Lyddesign-linjen, der er skabt i samarbejde med Third Ear. Målet er at bruge højskolens frie rammer til at lære kunsten at fortælle i lyd. Lydfortælling er et stærkt redskab til at blive klogere på sig selv og omverdenen – hvis man tør. Jeg bliver høj af at opleve, når folk sætter sig selv i spil. Når de finder deres egen stemme ved at lytte til verden omkring og formidler oplevelsen til andre.

Lyd, stemmer og stilhed er elementer i et magisk sprog, der kan få os til at relatere til hinanden som mennesker. Med mikrofonen som redskab har jeg udforsket mediet ved at lave radioudsendelser til P1 og Radio24syv, lyddesign til teater, audiowalks i byen og udviklet lang række forskellige podcasts med politikere, forfattere og radiofolk med funktionsnedsættelse på Radio Glad.

Ole-portræt-17kontrast-pas-web

Foto: Lasse Kofod

Den gode lydfortælling er intim og nærværende, den giver indblik i menneskers liv. Som medstifter af Københavns Radiobiograf har jeg lavet kollektive lytteoplevelser i mørket for at skabe nye rum for fortællinger. Hvert år udveksler jeg erfaringer i det internationale netværk, MIRP, med nogle af de dygtigste radiodokumentarister og podcastere i verden.

Jeg er udannet cand.mag. i Moderne Kultur og Auditiv Kultur fra Københavns Universitet i 2011, jeg har en bachelor i Idéhistorie og har siden 2009 beskæftiget mig med produktion og formidling af lyd og radio.

 

Facebook
Linkedin