IMG_5415

Designhøjskolen Højer er en helt ny højskole, hvor første begyndte pr. 1. januar 2018. Der er 4 hovedinjer:

Jeg underviser i podcast og lyddesign. En linje som er udviklet  i samarbejde med podcastmestrene Third Ear. Derfor er lydfortællinger i fokus og undervisningen bygger på den danske montage tradition og tendenser i nye fortællende podcast.

Podcasting er forholdsvist nemt at gå til. En laptop, et redigeringsprogram og en lydoptager til et par tusinde kroner er den teknik, der skal til. Men der er meget få der bliver dygtige helt alene. Hvordan får du din interviewperson til at fortælle som om hun oplevede det hele igen? Hvordan får du din tekst på papir til at leve i lyd, og hvordan designer du medrivende og medfortællende lyduniverser?

Her sparrer du med underviser Ole Fugl og de bedste lydfortællere. Vi dykker ned i optage- og interviewteknikker, redigering, lyddesign, dramaturgi og udgivelse. Linjens kobling til design er den skabende proces og dit personlige udtryk, som er i fokus.

IMG_5438​“Der har i årevis manglet et sted for unge ambitiøse talenter, der gerne vil prøve kræfter med podcast mediet. Derfor er vi enormt begejstret for at være med til at forme denne her uddannelse,” siger folkene bag det danske podcast fænomen Third Ear.

Hold 1 har lavet en podcast, der hedder Øresvin og første episode er netop udkommet. Her har det mødt Højer.