En lille gruppe på omkring 10 radioentusiaster mødtes i foråret 2013 og sammen grundlagde vi KøbenhavnsRadiobiograf, hvor vi vil give den gode billedskabende radio fuld opmærksomhed. Den fælles lytteoplevelse er det centrale og vi kuraterer i arrangørgruppen, hvad lydbiografens gæster skal præsenteres for.

BA DA BING!!
The festival program and posters have finally arrived!! We look forward to share it with you all! Digital program is ready next week, but we already leaked a few of the festival events on our Facebook!! Stay tuned!

Design by talented @flatness_in_space ❤️

#radiofestival
#radiofestival2019
#radiolove
#københavnsradiobiograffestival
#radio
#audiostory
#soundart
#radiomagic
#11-14APRIL2019
...

View on Facebook

Bum bum. En uge tilbage og så skal din Shortdox ligge hos os. Vi er så spændte, og det er jeg sikker på, at vores fremragende jury også er.
Det sidste jurymedlem er redaktionschef på Filt Cph Rune Sparre Geertsen. Filt Cph står blandt andet bag DR-programmerne Dobbeltmordet, Ludermanifestet og Baglandet.

HVORDAN KOM DU I GANG MED AT LAVE RADIO?
På DR Ungs radioredaktion, dengang den fandtes. Jeg var kæmpe fan af DR Ungs radioflader P4 i P1 og Uland i 90erne. Jeg var så heldig at komme i praktik der, da jeg gik på journalisthøjskolen.

HVAD LYTTER DU TIL FOR TIDEN?
Slow Burn sæson 2 og Text och musik med Eric Schüldt (svensk P1)

HVAD VIL DU LYTTE EFTER, NÅR DU SKAL HØRE DE INDSENDTE KONKURRENCEBIDRAG?
Evne til at fortælle i lyd. Historier der giver en ny menneskelig erfaring. Og øjeblikke der overrasker.
...

View on Facebook

7 days ago

Københavns Radiobiograf
View on Facebook

Der er to uger til deadline på Shortdox 2019 og vi fortsætter præsentationen af vores stærke dommerpanel. I denne uge kan du blive klogere på, hvordan freelance lydguru og radiolærer på Syddansk Universitet Susanna Sommer kom ind i radio og hvad der kilder hendes øregang for tiden - og ikke mindst, hvad hun vil lytte til som dommer.

HVORDAN KOM DU IND I RADIO?
Da jeg gik på journalisthøjskolen, gik det op for mig, at jeg nok ville blive verdens dårligste journalist, hvis jeg skulle lave nyheder. Der var på det tidspunkt (i 90erne) et virkelig syret og fedt kulturprogram på P3 - DR om aftenen, så jeg tænkte at hvis jeg søgte praktikplads der, så kunne jeg måske blive en anden slags historiefortæller. Jeg søgte pladsen og fik den.....men da jeg, et par måneder senere, skulle begynde i praktik var programmet lige blevet lukket.
Og det har sådan set været story of my radiolife. Men hver gang et program lukker, så finder man jo en ny lille sprække i lydtapetet. Så siden da har jeg været en glad og lydforelsket freelancer.

HVAD LYTTER DU TIL LIGE NU?
Her til morgen har jeg fornøjet mig med stærk cappuchino og et afsnit af Everything Is Alive. En ret syret amerikansk podcast, hvor værten interviewer ting, og man kan høre hvordan fx lygtepælen, ballonen, coladåsen, metrosædet eller sæbeklumpen oplever verden og menneskene. Det er en podcast, der lige vrider prismen en omgang og bagefter får en til at se verden med lidt flere farver og nuancer. Det kan jeg godt lide - at kunst og kultur udfordrer og udvider min virkelighedsopfattelse.

HVAD LYTTER DU EFTER SOM JURYMEDLEM?
Originale ideer, billedskabende lydarbejde, iørefaldende stemninger, stærke karakterer, mod og nysgerrighed.
...

View on Facebook

Tak fordi I kom til sexbio og lyttede med os i går. Her kommer en liste med de ting, vi spillede:

Afternoon Delight, The Heart, 2013
www.theheartradio.org/audio-smut/2015/1/2/afternoon-delight

Love i Madness with Abigail Arunga, The Spread, 2018
soundcloud.com/karenkazlucas/the-spread-ep-47-love-is-madness-with-abigail-arunga

Chemsex - mellem engle og dæmoner, 24syv Dokumentar, 2018
www.24syv.dk/programmer/24syv-dokumentar/21248441/chemsex-mellem-engle-og-daemoner/arkivlink

Spekulation i Sanselighed, Third Ear, 2009
thirdear.dk/arkiv/sanselighed/

La Bande SM, ARTE Radio, 2011
www.arteradio.com/son/615936/la_bande_sm
og en engelsk oversættelse: www.arteradio.com/temp/SCRIPTlabandesm.pdf

Da vi lærte sorg at kende, vinder af Shortdox, 2018
www.radioatlas.org/?s=karen+m%C3%B8rk
...

View on Facebook