Som en del af mit arbejde på LARM  var jeg med til at arrangere Radio Shortdox 2012 i samarbejde med Ruth Storm fra P1’s Radiofortællinger, der bestod af en konkurrence og et finale arrangement med over 120 publikummer.

Det var en åben radiokonkurrence, hvor vi som arrangører ville høre folks særlige historie eller anekdote og vi havde sat nogle regler op som en udfordring for at stimulere kreativiteten.

Udfordringen
– Du skal vælge én af de følgende fire titler:
”To Ens”; ”Det startede så godt”; ”Hvad venter du på?”; ”I kælderen”.

– Du skal bruge mindst én, max fire af de musikstykker vi har lagt op til dig. Musikken er gavmildt produceret af Hz&Tone, og du må anvende den fuldstændigt som du vil. Find musikken nederst på siden eller her: http://soundcloud.com/radioshortdox2012

– Du skal inddrage mindst én reallyd eller hverdagslyd i din fortælling. Det kan være åbningen af den spinkle dør til din mormors veranda eller baggårdskattens nattevrælen. Eller lyden af tandbørstning, cyklen, stolen, trappen eller vinden.

– Din historie må være MAX 3 min.

Finalearrangement
Der kom mere end 40 bidrag til konkurrencen og juryen bestående af Mira Jargil (dokumentarfilmsinstruktør), Peter Clement Woetmann (forfatter) og Torben Brandt (radioman) udvalgte 8 nominerede, der blev afspillet til et live finalearrangement. Herunder kan du lytte til de nominerede, hvor Henrik Olsens To ens både vandt publikumsprisen og juryprisen. Læs mere om finalearrangementet, hvor Ruth Storm og jeg var værter i Huset i Magstræde på LARM’s side.

P1 Radiofortællinger har lavet en udsendelse fra finalen, som du kan høre her.

Radio Shortdox 2012