Jeg er initiativtager til et nyt fællesskab, der hedder RadioØen. Det er i første omgang tænkt som et produktionsfællesskab for radiodokumentarister, der savner sparring på ideer og optagelser.

På længere sigt håber jeg dog på, at vi i fællesskab kan udvikle nye formater og måder at udgive radiodokumentar på i Danmark. Indtil videre foregår det kun via en facebook-gruppe: RadioØen . Du kan også læse mere herunder.

RadioØens grundlag
RadioØen er for os der har lyst til at forme nye små og store fortællinger, som kan inspirere og gøre os selv og hinanden dygtigere. Om du har lavet radio i 25 år eller er uskolet er ikke afgørende. Har du konkrete ideer, sans for lydfortælling og mod til at dele det – så kom og vær med! Det vigtigste er, at du brænder for at fortælle historier i lyd og vil publicere det online – med tanke på at udvikle netværk og platforme i nærmeste fremtid. Vi skal etablere et miljø, hvor vi kan styrke hinanden og lægge et fundament for nye måder at skabe, producere og lancere radiodokumentarer i Danmark.

”You get better as you do things. You don’t get better as you dream of doing things. The first one might not be very good. The second one might not be very good. But if you finish and put them out and move onto the next one, you learn something each time and you get better.”
– Lea Thau, Strangers

Ideen med RadioØen er at skabe et fysisk netværk for radiodokumentar, hvor vi lytter, sparrer og udvikler hinanden og nye radioformater. Devisen er enkel: Optag – rediger – del.

Ideen med RadioØen er at skabe et fysisk netværk for radiodokumentar, hvor vi lytter, sparrer og udvikler hinanden og nye radioformater.